6 Şubat 2012 Pazartesi

Hafta sonu Çılgınlığı ....

  Bütün haftayı karlı ve soğuk geçirmemize inat 
bütün ihtişamı ile parlayan güneş ile başladı hafta sonu. 
Sanırım bütün aile bir araya geleceğimizin sevinci havaya da yansıdı. Cuma akşamında ne pişirsem de bizimkileri şoke etsem " Wayy bizim eline yemek yemek haricinde kaşık almayan cadının elinden nelerde geliyormuş dedirtsem ." diye düşünmeye başladım. Kısa süre sonra Lezzet dergisinin hazırladığı yemek kitabından ki kurtarıcım olur kendisi Hünkar Beğendi yapmaya karar verdim. Et pişirmek konusunda oldukça  başarılı olduğumu söyleyip kendim ile gururlanabilirim. Ama sıra patlıcanlara geldiğinde ankastre ocağın üzerinde bu işin olmayacağını öğrenmem çok ta uzun bir zamanımı almadı. Her tarafta uçuşan közler , damlayan patlıcan suları :) ve sanırım en kısa sürede Ankara gidip meşhur Köz tavaların dan bir adet edinmem gerekiyor. Bu vesile ile de güzel Başkentimizi ve Ata'mızı da ziyaret etmiş olurum. Çok ihmal ediyoruz çok hemde en hatırlanması gereken dönemde. Bunu da bir dip not olarak geçmiş olalım. Patlıcanları da hallettikten sonra güzelce unla terbiyeleyip. Sütü ve en sonda kaşar peyniri kattıktan sonra artık masada kurt gibi acıkmış halde bekleyen kalabalığa iki şahane lezzeti sıcak sıcak birleştirip sunma sırası geldi. 
  Görüntünün karşısında gerçekten de istediğim etkiyi almış olacağım ki uzun bir sessizlik yaşandı 
masada. Eğer pişirme esnasında yan oda da olmasalar kesinlikle İnternet üzerinden sipariş ettiğimi söylerlerdi. Ama bu şanslarını da ellerinden aldıktan sonra lezzet ve görsel zenginliği karşısında ne kadar yorulmuş olsam da haklı gururumu yaşadım. :) Sanırım bu da hepsine deydi. Bu arada her ne kadar tarifi kitaptan da yapmış olsam. Ufak tefek kendime özgü bir şeyler ekledim içerisine bunun için bir sonraki postta bunları da paylaşacağım sizlerle ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder